ID697442241253264
top of page
logoAmsterdam-Kickboksen_edited.png

Dutch Style Kickboksen

If it aint Dutch it aint much!

Combineer Muay Thai, (Japans) boksen met karate en je krijgt een van de meest effectieve en beruchte vechtstijlen ter wereld: Dutch Style Kickboxing. Maar wat is nu precies Dutch Style Kickboxing en waarom zijn wij bij Amsterdam Kickboksen zo gepassioneerd over deze uitgesproken vechtsport?

Wat maakt Dutch Style Kickboxing zo succesvol 

Op de eerste plaats omdat deze vechtstijl in Nederland ontwikkeld is. Ons land is misschien niet de grootste qua oppervlakte maar groots is onze vechtsportstijl zeker. Dutch Style Kickboxing heeft ons land op de ‘vechtsport-kaart’ gezet en bracht 19 Kickboxing World Grand Prix titelhouders voort. Klinkende namen als Badr Hari, Ernesto Hoost, Rico Verhoeven, Peter Aarts en Rob Kaman.

 

Die laatste vechter doet wellicht niet gelijk een belletje rinkelen, het is immers 38 jaar geleden dat Rob Kaman zijn internationale doorbraak maakte en als eerste Europeaan de WKA wereldtitel won. Rob Kaman stond echter wel bekend als Mr. Low Kick en precies die low kick is wat Dutch Style Kickboxing onderscheidend maakt van andere vechtsporten.

kickbokslegendes_edited.jpg

De techniek achter Dutch Style Kickboxing

Dutch Style Kickboxing bevat technieken uit drie vechtsporten: Kyokushin karate, Westers/Japans boksen, en Muay Thai. Het kenmerkt zich door (lage) trappen in combinatie met krachtige bokscombinaties die gaten moeten forceren in de verdediging van de tegenstander om het vervolgens af te maken met explosieve afwerkingen. Juist het verwerken van de lage kicks maar ook de technieken uit het Muay Thai, zoals de ‘springende knietjes’ en front kicks maakt het nederlandse kickboksen zo succesvol. 

Hoe is Dutch Style Kickboxing ontstaan

In 1976 introduceerden Thom Harinck en Jan Plas het kickboksen zoals we die nu kennen in Nederland. Tijdens een trainingsstage in Japan leerde de vechters de fijne kneepjes van het Thaiboksen, ook wel bekend als Muay Thai. Terug in Nederland werd de kennis die in Japan werd opgedaan verder gefinetuned, uitgebreid en verwerkt tot wat we nu kennen als Dutch Style Kickboxing.

Leer zelf ook Dutch Style Kickboxing 

Indrukwekkend is Dutch Style Kickboxing zeker, maar het is niet alleen weggelegd voor vechtsporters met jaren aan ervaring. Kickboksen kan door iedereen geleerd en beoefend worden.  Amsterdam Kickboksen draagt de passie voor het Dutch Style Kickboxing graag over aan sporters van alle niveaus met de juiste begeleiding en leert je de techniek, zodat ook jij het einde van jouw trainingstraject met een flying kick uitvliegt. 

Kickboksen iets voor jou? Neem dan contact met ons op om een proefles in te plannen.
 

Kickboks video(s) 

Ook starten met kickboksen?

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

+31(0)625 32 7837

info@amsterdam-kickboksen.nl

bottom of page